Het Onzichtbare Kind

DOORLOPENDE ACTIVITEIT
VANAF 8 JAAR

Zie jij mensen zoals jou op tv? Denk je tijdens een gesprek ‘oh ja, dat ken ik, zo voel ik me ook’? Voor veel mensen geldt dat niet. We vinden het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, maar dit is niet standaard zo. Discriminatie zit in een klein hoekje. Wat kunnen we hier aan doen?

In deze workshop zijn representatie en gemeenschap belangrijke onderwerpen. Met deze workshop gaan we spelenderwijs en op een laagdrempelige manier het gesprek aan met de bezoeker over gender en seksualiteit, en het (h)erkennen van de ander.  Want geen enkel kind zou zich onzichtbaar moeten voelen.

Met de bezoeker maken we het verhaal van het onzichtbare kind. Door middel van zeefdruk en vragen maken we samen een kort sprookje waar het onzichtbare kind niet langer alleen is, maar representatie en gemeenschap vindt. We zeefdrukken een kaart voor de bezoeker met op de ene kant het sprookje, en op de andere kant een verdiepende tekst. Tijdens het maken van dit sprookje gaan we in gesprek met de bezoeker over waar we het onzichtbare kind in ons dagelijks leven herkennen, en hoe we dat kunnen veranderen.

Deze workshop is ontwikkeld met Lenh Knaudt / Asterisk.

Wil jij ook samen met de bezoeker van je evenement het sprookje van het onzichtbare kind maken? Neem dan contact op voor meer informatie en prijzen.

Eerder gezien op:

 Diversity Day 2019

Dissonanten
Henri Dunantlaan 2
9728HD Groningen

info@dissonanten.com